NEWS - 02.06.2024

Dzień dziecka 2024 w Kęszycy Leśnej.

Stowarzyszenie  Kęszyca Leśna   W niedzielę 2 czerwca br. jako Stowarzyszenie „Kęszyca Leśna Sobie i Sąsiadom” wspólnie z Sołectwem Kęszyca Leśna i OSP Kęszyca Leśna zorganizowaliśmy dla dzieci Dzień dziecka w Kęszycy Leśnej 2024. Zgodnie z programem imprezy o godz. 12:00 rozpoczęła się zabawa. Dla dzieci gotowe były dmuchane atrakcje - zjeżdżalnie, przejażdżki quadem z Michałem Wiktorowiczem z OSP Kęszyca Leśna, gry i zabawy z Panią świetlicową Jolantą Maćkowiak i malowanie twarzy w wykonaniu Katarzyny Szpiganowicz. O godz. 13:00 na „Orliku” rozpoczął się blok zajęć sportowych „Ćwiczenia na wesoło” z instruktorem AROHA Małgorzatą Chicun. Specjalnymi gośćmi imprezy były dwie myszki Miki znane z bajek Walta Disneya. Strażacy z OSP przygotowali również inne atrakcje poza przejażdżką quadem, celowanie strumieniem wody z mini „sikawki” do tarczy oraz „gwóźdź” programu – kurtyna wodna. Aby uczestnikom nie zabrakło energii można było posilić się hot dogami przygotowanymi przez Panie Elżbietę Wachowską, Hannę Chudzińską, Magdalenę Witt i Małgorzatę Adamczak. Pyszne gofry przygotowywały Panie Anna Turecka i Katarzyna Dreyer z Sołectwa w Szumiącej. Nie zabrakło również popcornu w wykonaniu Anny Kuternowskiej, napojów chłodzących typu woda i soczki oraz lody i słodycze pod różną postacią. Watę cukrową z nowego nabytku sołectwa serwowały Panie Weronika Paszkowska i Katarzyna Ejsmont. Nad całością czuwał Sołtys Andrzej Paszkowski. Oprawę muzyczną przygotowały Anna i Małgorzata Chicun a nagłośnienie i obsługę techniczną Krzysztof Adamczak. W zabawach i grach wzięły udział dzieci z Kęszycy Leśnej ale również z sąsiedniej zaproszonej Kęszycy. Roześmiane buzie dzieciaków świadczyły, że impreza sprawiła im wiele frajdy, co potwierdza się czytając wpisy w mediach społecznościowych. W imieniu organizatorów dziękujemy wymienionym już Paniom prowadzącym gry i zabawy, jak i Paniom, które zapewniły sprawną obsługę głodnych i spragnionych – Beacie Błaszczak, Magdalenie Witt, Małgorzacie Adamczak, Hannie Chudzińskiej i Elżbiecie Wachowskiej. Katarzynie Szpiganowicz za pięknie wymalowane, uśmiechnięte twarze naszych "latorośli". Dziękujemy również za wsparcie na rzecz imprezy jak zawsze nie zawodnemu sponsorowi Intermarche Sulęcin gdzie właścicielami są Aleksandra i Konrad Kuś, „Pszczółka” w Kęszycy Leśnej oraz Starostwu powiatowemu i Urzędowi miejskiemu w Międzyrzeczu. Bez tej pomocy taka impreza byłaby trudna do zrealizowania. Niewątpliwie słowa podziękowania należą się również Państwu Weronice i Andrzejowi Paszkowskim, Annie i Dariuszowi Kuternowskim, druhom z OSP Kęszyca Leśna oraz członkom naszego Stowarzyszenia, których trud przyniósł dzieciom tyle radości.

Tekst: Krzysztof Adamczak - Admin  |  Data Newsa:02.06.2024r. | do góry

ciąg dalszy galerii

Foto: Beata Błaszczak & Krzysztof Adamczak - Admin  |  Data Newsa:02.06.2024r. | do góry |