NEWS - 03.07.2016

II Piknik Rodzinny w Kęszycy Leśnej.

Stowarzyszenie  Kęszyca Leśna   Zgodnie z zaproszeniem i programem, w niedzielę 3 lipca 2016 r. zorganizowaliśmy dla dzieci i ich rodziców Piknik Rodzinny 2016. Przygotowania do pikniku trwały od początku m-ca czerwca, a organizacją zajęły się wspólnie Sołectwo Kęszyca Leśna (Sołtys i Rada Sołecka), Stowarzyszenie „Kęszyca Leśna Sobie i Sąsiadom” oraz liczna grupa miejscowych wolontariuszy. Patronat nad imprezą objął Burmistrz Międzyrzecza. Zgodnie z programem o godz. 12:30 na boisku „Orlik” mecz piłkarski rozegrały dwie drużyny młodzików, reprezentujące odpowiednio „dolną” i „górną” część miejscowości. Mecz sędziował wiceprezes naszego stowarzyszenia, Marek Judek. Zwycięski „dół” został uhonorowany pucharem ufundowanym przez proboszcza parafii – ks. Jacka Błażkiewicza. Podczas otwarcia pikniku prezes naszego stowarzyszenia przedstawił uczestnikom organizatorów – sołtysa Andrzeja Paszkowskiego, członków zarządu stowarzyszenia oraz członków rady sołeckiej i wreszcie osoby prowadzące gry i zabawy – panie Kingę Czerwińską, Karolinę Dowhan oraz Barbarę Szarską. Obecni na pikniku burmistrz Remigiusz Lorenz wraz z radnymi Rady Miejskiej Elżbietą Jarmolińską i Andrzejem Chmielewskim życzyli zebranym wesołej zabawy. Aby uczestnikom nie zabrakło energii, już po godz. 13:00 można się było posilić pysznymi hot dogami, a od godz. 16:00 pizzą przygotowaną przez zawsze wspierających kęszyckie akcje społeczne państwa Elżbietę i Arkadiusza Marmurowiczów. Nie zabrakło również napojów chłodzących, tak potrzebnych w upalny dzień. Atrakcyjnie urozmaicone gry i zabawy zakończone zostały wręczeniem nagród uczestnikom. Nieprzypadkowy termin pikniku – pierwsza niedziela lipca – przyniósł sukces w postaci dużej frekwencji uczestników. W zabawach i grach wzięły udział dzieci z Kęszycy Leśnej, ale również te, które przyjechały do nas na wakacje. Dopisali również rodzice i opiekunowie. Do atrakcji pikniku dodaliśmy występ iluzjonisty oraz dmuchane obiekty – zamek i zjeżdżalnię. Urozmaiceniem pikniku był świetny występ bliskiego nam zespołu wokalnego „Kęszyczanki”, zaś ochładzającą kurtynę wodną z bojowego wozu strażackiego zafundowali strażacy OSP z prezesem Jarosławem Atamanem. Roześmiane buzie dzieciaków świadczyły, że impreza sprawiła im wiele frajdy, co potwierdzali obecni na pikniku rodzice. Radość dopełniły przepyszne słodycze i lody dla wszystkich obecnych. W imieniu organizatorów dziękujemy wymienionym już Paniom prowadzącym gry i zabawy, jak i Paniom, które zapewniły sprawną obsługę głodnych i spragnionych – Beacie Błaszczak, Małgorzacie Adamczak, Hannie Chudzińskiej, Agacie Matuszewskiej, Elżbiecie Wachowskiej i Zdzisławie Penczek. Katarzynie Matuszewskiej za pięknie wymalowane, uśmiechnięte twarze naszych "latorośli". Dziękujemy również za wsparcie na rzecz imprezy ze strony Jarosława, Przemka i Mateusza Atamanów oraz Michała Chicuna. Niewątpliwie słowa podziękowania należą się również Państwu Weronice i Andrzejowi Paszkowskim oraz członkom zarządu naszego stowarzyszenia, których miesięczny trud przyniósł dzieciom tyle radości.

Tekst: Jerzy Kardela  |  Data Newsa:03.07.2016r. | do góry

ciąg dalszy galerii »